Kapat

SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

E sigorta kullanıcısı tarafından işyerinin e devlette yer alan aktivasyon başvurusu 23 haneli olarak yer alır. 23 haneli işyeri sicil numarası girilerek aktivasyon işlemi gerçekleştirilir. Başvuruda işyerinin bağlı olduğu sosyal güvenlik merkezine başvuru bilgileri iletilir.

09.01.2023
İçindekiler

SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

SGK Borcu Yoktur aktivasyonu nasıl yapılır?

SGK Borcu Yoktur dilekçesi nasıl hazırlanır?

SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

SGK Borcu Yoktur aktivasyonu nasıl yapılır?

E sigorta kullanıcısı tarafından işyerinin e devlette yer alan aktivasyon başvurusu 23 haneli olarak yer alır. 23 haneli işyeri sicil numarası girilerek aktivasyon işlemi gerçekleştirilir. Başvuruda işyerinin bağlı olduğu sosyal güvenlik merkezine başvuru bilgileri iletilir. İşyerine ait iletilen bilgiler bağlı olunan sosyal güvenlik merkezi tarafından incelenir. İşyeri tescil 4 a uygulaması e borcu yoktur başvuruları menüsünden internetten gönderilen e borcu yoktur başvuru onayı alınır. Bu menüde yer alan alt menü onaylama işleminin aşama aşama yapılmasına olanak sağlar.

E devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurular her an yapılabilir. Sosyal güvenlik merkezlerince ilgili menünün periyotlar halinde kontrol edilmesi gerçekleştirilir. Var olan başvurular bekletilmeden işleme alınır ve tamamlanır. Onayın ardından aktivasyon işlemi de gerçekleşmiş olur. İşyeriyle ilgili bizzat müracaat işleminde bulunabilirsiniz. İlgili başvuru sonrasında aktivasyon işlemi yapmanıza gerek kalmaz.

Aktivasyon işlemi vergi ve kimlik numarası esasında gerçekleştirilir. Onay alma işlemi tamamlandıktan sonra aktivasyon listesi kontrolünü sağlayabilir. Tespit edilen ya da işveren tarafından itiraz edilen, hatalı, eksik kayıt varsa güncelleme yapabilirsiniz. Ekleme, silme, güncelleme menüsünden gerekli düzeltmeleri sağlayabilirsiniz.

2021 yılında uygulamaya konulan program otomatik borcu yoktur aktivasyon işlemini yapmanıza olanak sağlar. Borca dair işyeri tescilinde ya da önceden tescilli işyeri bulunmakla birlikte aktivasyonu olmayan işverene yeni işyeri tescilinde aktivasyon işlemi yapılmasına olanak sağlar.

İşyeri tescil işleminde onaylama yapıldığında SGK borcu yoktur aksivasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Otomatik olarak gerçekleşen aktivasyon referans numarası ile işyeri listesi, işyeri tescil onayı alabilir. Bilgilendirme ekranından bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

SGK Borcu Yoktur dilekçesi nasıl hazırlanır?

SGK borcu yoktur dilekçesi hazırlamak için birtakım bilgileri dilekçe eklemeniz gerekir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal güvenlik kurumuna yazılacak dilekçede işyerinize ait bilgileri girmeniz gerekir. Dilekçeye başlarken bağlı olduğunuz il müdürlüğüne diyerek başlamanızı tavsiye edilir.

İl müdürlüğü ve il ilçe sosyal güvenlik merkezi müdürlüğüne yazarak dilekçeyi başlatabilirsiniz. Dilekçede yazma amacınızı dilekçe kağıdına aktarmanız gerekir. Yazacağınız dilekçenin konusu SGK borcu yoktur yazısı talebinin sunulmasından ibaret olmalıdır. Yazacağınız dilekçede şu bilgileri doğru ve eksiksiz şekilde girmeniz önem taşır:

  • Ticari unvan,
  • SGK sicil numarası,
  • Bağlı bulunan oda,
  • Odaya ait sicil numarası,
  • Vergi dairesi,
  • Vergi numarası,
  • Mernis numarası,
  • Faaliyet gösterilen adres,
  • Telefon,
  • E posta,
  • SGK borcu yoktur dilekçesinin sunulacağı kurum.

Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra saygı ile sunum ve dilekçe bitimi yapılabilir. Dilekçenin en sonuna imza sirküleri eklenmelidir. İmza yerleri doldurulduktan sonra günün tarihini ekleyebilirsiniz. Ticari unvan ya da isim soy isim dilekçede yer alması gereken önemli bilgiler arasında bulunur. Şahıs işletiyorsanız isim ve soy isim yeterli olur. Dilekçe sonuna varsa kaşe üzerinde müdür imzası eklenebilir. Dilekçe yazma işlemini bilgisayar yazısı ile gerçekleştirebilirsiniz.

09.01.2023 tarihinde güncellenmiştir.
Size nasıl yardımcı olabiliriz? Size nasıl yardımcı olabiliriz?